Inainte de sedinta Comitetului Executiv al PSD, convocata pentru luni, si de Consiliul National din septembrie, Mircea Geoana incearca sa-si stranga o "armata" de sustinatori, anticipand un congres pana la sfarsitul anului.
Asaltul baronilor PSD, sefi de consilii judetene, care l-au obligat sa forteze intrarea la guvernare, plus amenintarile Grupului de la Cluj, exprimate la Bran, saptamana trecuta, l-au facut pe Mircea Geoana sa se teama ca pana la sfarsitul anului s-ar putea sa se trezeasca cu un nou Congres in care
sa i se puna la bataie functia. Din acest motiv, presedintele PSD a inceput sa-si caute sustinatori, cel putin la fel de vocali si de puternici din perspectiva numarului de voturi intr-un for de conducere ca si clujenii. In urma cu o luna, Geoana a "nasit" Grupul de la Olt, o adunare de cinci organizatii judetene din sud, a carui misiune este sa se constituie ca si contrapondere la Grupul de la Cluj. Liderul Grupului de la Olt este vicepresedintele PSD Ion Toma, devenit peste noapte umbra lui Geoana.

Al doilea "general" in armata presedintelui PSD este Marian Vanghelie, cel pe care l-a impus pe functia de lider al PSD Bucuresti impotriva vointei intregului partid. Acum Geoana forteaza din nou ridicarea in grad a lui Vanghelie, tot cu riscul unui conflict intern, primarul de la sectorul 5 fiind de altfel unul dintre motivele rupturii dintre Geoana si gruparea lui Ioan Rus.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.