Delegatia Partidului Conservator, prezenta la consultarile cu primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, va pleda pentru organizarea alegerilor europarlamentare in luna noiembrie, a declarat, pentru Rompres, purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, inaintea consultarilor.
Delegatia conservatorilor a fost compusa din senatorul Codrus Seres si deputatul Bogdan Pascu. ”Pentru PC, perioada optima pentru organizarea alegerilor europarlamentare este sfarsitul lunii noiembrie. Noi am decis deja ca vom candida singuri pe lista, am stabilit un minim de 7% si am fost primul partid care a facut publica lista candidatilor pentru europarlamentare”, a afirmat Bogdan Ciuca. In opinia conservatorilor, obligatia asumata fata de Uniunea Europeana - organizarea europarlamentarelor pana la sfarsitul anului - trebuie neaparat respectata. In acelasi timp, PC considera ca organizarea acestor alegeri in luna decembrie este nepotrivita, in conditiile in care aceasta luna a anului “are conotatii speciale pentru poporul roman”, a mentionat Bogdan Ciuca. Purtatorul de cuvant al PC a mai spus ca partidul va avea o pozitie fata de motiunea de cenzura a PSD numai dupa ce documentul va fi depus la Parlament. “Nu putem discuta despre ceva care nu exista”, a mentionat Ciuca. La randul sau, presedintele Partidului Conservator , Dan Voiculescu, declara recent, la Targoviste, ca formatiunea politica pe care o conduce va adopta o pozitie fata de motiunea de cenzura anuntata de social-democrati abia dupa ce va avea o discutie in acest sens cu presedintele PSD, Mircea Geoana, si cu premierul Calin Popescu Tariceanu. ''Trebuie sa vedem, daca pica Guvernul, cine vine? Sau ramane cumva Romania neguvernata vreo trei-patru luni de zile? O sa am o intalnire cu dl. Geoana, o sa ma vad, probabil, si cu premierul Tariceanu. Sa trantim guvernul, nicio problema, dar ce punem in loc?'', a afirmat presedintele PC. Dan Voiculescu s-a declarat dezamagit de faptul ca initiativele legislative ale PC nu au fost aprobate de Parlament si a reiterat faptul ca este posibil sa renunte, in acest context, la statutul de senator. ''Sunt mahnit ca nu pot sa-mi fac treaba. (...) Si atunci cand nu poti sa-ti faci treaba inseamna ca nu e locul potrivit pentru tine. Constat ca nu pot sa trec proiectele de legi pe care le-am gandit. Si cum, dupa parerea mea, un om politic trebuie sa-si faca datoria si un parlamentar trebuie sa treaca de Parlament proiectele de legi pe care le considera necesare, daca nu poate, inseamna ca nu are ce cauta acolo'', a adaugat Voiculescu. In alta ordine de idei, liderul conservator a sustinut ca Romania merita un presedinte cu viziune, un exemplu in acest sens constituindu-l omul de afaceri Ion Tiriac.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.