Presedintele fondator al PNL, Radu Campeanu a declarat ieri pentru Cronica Romana ca este surprins de anuntul PSD de depunere a unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu.

“Domnul Mircea Geoana ma surprinde pentru ca asemenea manevre cu motiuni de cenzura la ora actuala dovedesc o lipsa totala de simt politic si de responsabilitate adevarat romaneasca. La ora asta nu avem dreptul sa facem politica de gasca, adica de grup restrans. Romania are nevoie de stabilitate si de o guvernare, care poate sa duca la indeplinire toate conditiile necesare atat pentru o buna integrare europeana, cat si pentru o buna dezvoltare a societatii romanesti”, a afirmat Campeanu.

Senatorul liberal considera aceasta idee una nefericita, aratand ca “aici nu facem politica politicianista”. El a criticat declaratiile vicepresedintelui PSD, Ilie Sarbu, care afirmase recent ca PSD face o politica de stanga. “In tara romaneasca nu faci politica de stanga sau de dreapta, ci faci politica romaneasca in interesul Romaniei”, a explicat Campeanu. Totodata liberalul a catalogat initiativa social-democratilor de a depune o motiune de cenzura drept “neavenita si o greseala politica”.

De asemenea, el a criticat acuzatiile aduse de Emil Boc ministrilor liberali, afirmand ca “ma feresc sa le caracterizez ca sa nu fiu prea dur, in care vorbea de guvernul actual, de ministrii aproape ca de niste analfabeti, nimicuri”. In alta ordine de idei, Campeanu a afirmat ca deocamdata nu poate sa existe decat o colaborare de sustinere parlamentara intre PSD si PNL, “asa cum se fac in toate tarile civilizate si intr-un mod foarte complex in Germania si peste tot pentru ca legile bune sa fie votate”. Campeanu a aratat ca “fie ca ele sunt propuneri ale Partidului Social-Democrat, fie ca sunt propuneri ale Partidului National Liberal, sau a altui partid, daca sunt bune, le discutam in Parlament si le votam. Dar nu trebuie sa facem jocuri de gasca politica”. Liderul liberal a mai spus ca in spatele amenintarii cu motiunea sunt orgolii, “interese personale si vanitati care intra in joc”. “Ma intreb daca nu cumva aceste vanitati personale sunt exploatate cu maiestrie negativa de presedintele Basescu. PSD face voluntar jocul lui Traian Basescu si se plaseaza in afara interesului national prin asemenea motiuni”, a adaugat Campeanu. In opinia sa, presedintele Basescu isi doreste tulburarea completa a apelor in politica din Romania cu scopul de a introduce viata publica intr-o agitatie constanta. “Aceasta inseamna alegeri anticipate, inutile astazi.

Datorita popularitatii pe care inca o mai are, Basescu are interesul ca prin anticipate sa ajute PD, dar acest tel nu tine de interesul national”, a explicat senatorul liberal. Campeanu considera ca alegerile anticipate nu vor avea rezultate concrete pentru nici un partid politic romanesc si se va merge tot pe intelegeri. Din punctul sau de vedere acestea nu reprezinta o solutie. Totodata el si-a manifestat convingerea ca este necesara prezenta liberalilor la guvernare. “Eu cred ca prezenta liberalilor la guvernare este o necesitate in conformitate cu integrarea europeana. Liberalismul este o realitate, prin ceea ce vrea sa faca, prezenta in toate tarile occidentale”, a spus Campeanu in acest sens . Totusi el nu exclude nici varianta intrarii PNL in opozitie. In privinta posibilitatii numirii unui prim-ministru de la PSD de catre Traian Basescu, Campeanu a aratat ca “din partea domnului presedinte ma astept la orice hotarare, oricat de bizara ar fi ea. El are o originalitate a acestor propuneri, care sunt de multe ori imprevizibile”.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.