Pesedistii si conservatorii isi disputa paternitatea proiectului privind reducerea TVA la alimentele de baza
Dupa majorarea pensiilor si subventiile la agricultura, PSD a lansat ieri inca o propunere populista menita sa atraga cat mai mult din voturile electoratului: reducerea TVA la alimentele de baza. Lansata de la Baia Mare, de Mircea Geoana, initiativa pesedista a facut insa valuri la Bucuresti, unde conservatorii au inceput sa-si dispute cu PSD paternitatea legii, pe motiv ca le apartine. Chiar daca proiectul de lege similar al PC a trecut anul trecut de Senat, presedintele PSD - senator de frunte - a spus ca nu are habar. Ceea ce Geoana nu a uitat, si incearca acum sa profite, este declaratia data de ministrul Agriculturii - Decebal Traian Remes - care a anuntat ca s-ar putea lua masura introducerii unei cote reduse de TVA la paine.

"PSD doreste sa introduca un proiect legislativ pentru reducerea TVA la alimentele de baza", a anuntat ieri liderul PSD Mircea Geoana, citat de Mediafax. "Nu este nimic neobisnuit, vom insista sa avem o astfel de lege, chiar si daca va fi nevoie de convocarea unei sesiuni extraordinare, absolut necesara din cauza scumpirilor anuntate pentru aceasta toamna la paine si lapte", a afirmat Geoana. Amintindu-i-se ca o astfel de initiativa are si PC, Geoana a replicat ca nu are habar si a invitat PC sa sustina, daca vrea, propunerea pesedista. "PC nu are forta sa sustina promovarea unei asemena legi. Daca PC-ul ni se va alatura, nu este nici o problema", a adaugat Mircea Geoana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.