Planurile de marire ale presedintelui PSD au fost mereu incurcate de Traian Basescu.

Mircea Geoana se viseaza din nou premier, uitand ca planurile sale de a ajunge la Palatul Victoria au fost permanent incurcate de Traian Basescu. Prima data i s-au naruit sperantele pe 12 decembrie 2004. Atunci, Adrian Nastase, cel care-l prezentase drept viitorul sef al guvernului, pierduse cursa pentru Presedintia Romaniei.

A doua oara, tot Basescu i-a stricat visul de a deveni prim-mi-nistru. S-a intamplat la inceputul acestei veri, cand seful statului a invitat PSD la daramarea lui Tariceanu. Negocierile cu Basescu au esuat pentru ca Geoana nu a primit de la acesta garantia ca-l va numi premier. Nimic nu s-a schimbat intre timp.

Acestea nu au fost singurele momente in care Traian Basescu s-a opus aspiratiilor de marire ale lui Geoana. Tot in 2004, in batalia pentru Primaria Capitalei, Basescu l-a invins zdrobitor din primul tur pe liderul PSD, desi acesta avea o imagine buna, consolidata prin exercitarea functiilor de ministru de externe si, anterior, prin cea de ambasador al Romaniei la Washington.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.