Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca ii cere presedintelui Traian Basescu sa il demita pe consilierul prezidential Cristian Preda, pentru imixtiune in activitatea unui partid politic si pentru partizanat neconstitutional.
Dupa ce liderul PSD Mircea Geoana a declarat, joi, la Zalau, ca doreste sa fie prim-ministru si ca decizia luata de PSD de a introduce o motiune de cenzura impotriva Guvernului este una ferma, consilierul prezidential Cristian Preda a declarat, la BBC, ca daca acest partidva accepta "pana la urma" sa introduca motiunea si daca aceasta va fi votata de Parlament, atunci "sunt, evident, foarte putine sanse ca Mircea Geoana sa devina premier". Preda a adaugat ca, daca parlamentarii nu vor vota motiunea, atunci "sunt foarte multe sanse ca Mircea Geoana sa nu mai fie presedinte al PSD".

De asemenea, el a mai pus ca pozitia lui Geoana in partid se "fragilizeaza" si l-a numit pe acesta "un apropiat al premierului Tariceanu"."Ii solicit lui Traian Basescu sa il demita pe Cristian Preda. Declaratia lui Cristian Preda reprezinta o imixtiune grosolana in activitatea unui partid politic si reflecta un partizanat neconstitutional in ceea ce priveste raportarea la spectrul politic", a precizat, pentru Mediafax, liderul PNL.Vicepresedintele liberal a aratat ca nu se astepta ca profesorul Cristian Preda sa aiba o atitudine partizana si sa arate "un astfel de amatorism in manifestarea publica".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.