Premierul Tariceanu a invitat luni, 20 august, la Palatul Victoria, liderii partidelor parlamentare, la o reuniune consultativa in vederea stabilirii datei alegerilor europarlamentare, informeaza Guvernul.

Reuniunea va avea loc incepand cu ora 15:00. Invitatiile oficiale au fost transmise astazi liderilor partidelor parlamentare, informeaza NewsIn.

Alegerile pentru Parlamentul European, programate initial pentru luna mai, au fost amanate in luna martie, dupa o serie de consultari cu partidele politice, decizia apartinand premierului Tariceanu. Astfel, Tariceanu a sustinut ca situatia politica tensionata din tara -Romania era in plin proces de suspendare a presedintelui Basescu - risca sa afecteze continutul si bunul mers al campaniei electorale.

Decizia a fost dur criticata de PD si de presedintele Basescu si a precedat scoaterea din Guvern a democratilor. Dupa amanarea alegerilor, Tariceanu a organizat la Guvern, in luna iunie, o runda de consultari cu partidele politice pe aceasta tema, insa scopul acestei intalniri, adica stabilirea unei noi date, nu a fost atins.

PSD a propus, marti, data de 9 decembrie pentru alegerile europarlamentare, liderul partidului, Mircea Geoana, explicand ca, pana atunci, Romania va trebui sa aiba un nou guvern, dupa ce motiunea de cenzura anuntata de partid va fi adoptata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.