Junele Boureanu vrea sa preia fraiele liberal-democratilor

Cristian Boureanu isi pregateste terenul pentru a prelua sefia liberal democratilor, daca Theodor Stolojan va renunta la aceasta functie pentru a deveni premier. Contracandidatii sai pentru cea mai importanta functie in partid ar fi presedintele executiv Gheorghe Flutur si presedintele Consiliului Reprezentantilor Nationali, Valeriu Stoica. Un prim pas in aceasta directie ar fi preluarea celei mai importante filiale a partidului, cea din Bucuresti, la alegerile ce se anunta sa fie organizate in luna septembrie.

Filiala PLD Bucuresti este condusa in acest moment de Victor Tartacuta, care ocupa functia de secretar zonal. Conform unor surse din partid, Biroul Executiv de astazi sau Delegatia Permanenta de vineri va lua o decizie prin care Cristian Boureanu va fi desemnat sa se ocupe de filiala. Tartacuta si simpatizantul PLD, primarul Cristian Poteras, nu sunt straini de aceasta schimbare de lider la filiala centrala a partidului, ei fiind sustinatori ai tanarului politician.

Practic, Cristian Boureanu va fi in postura de a organiza alegerile din septembrie, care ar trebui sa confirme instalarea sa oficiala in aceasta functie. Sursele citate ne-au precizat si ca Boureanu ar intentiona sa-si anunte, in viitorul apropiat, candidatura la Primaria Bucurestilor.

Pasul doi

Mutarea decisiva spre varful partidului va putea fi facuta de Cristian Boureanu daca scaunul lui Theodor Stolojan va deveni vacant. Situatia poate deveni favorabila pentru Boureanu, in conditiile in care din ce in ce mai multe voci il anunta pe Stolojan in fruntea unui viitor guvern, format alaturi de democrati, sau in conditiile in care acesta ar opta pentru reintoarcerea la Cotroceni. Din postura de presedinte al organizatiei Bucuresti, beneficiar al unei bune imagini publice si vazut ca reprezentant al noului val de politicieni, Cristian Boureanu se anunta un candidat viabil si puternic pentru aceasta functie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.