Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas s-a pronuntat ieri impotriva propunerii avansate de presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, potrivit careia procedurile pentru alegerile europarlamentare ar trebui reluate de la zero, dand astfel posibilitatea partidelor care initial nu s-au inscris in cursa (cazul PIN - n.r.) sa faca acest lucru ulterior.
"Este o propunere neserioasa pe care PRM o respinge categoric. Nu exista nici o motivatie pentru o asemenea idee, in afara de aceea ca se urmareste favorizarea unor persoane sau formatiuni. Nu inteleg aceste manevre si din punctul meu de vedere, orice derogare de la dispozitiile unei legi care favorizeaza pe cineva, ascunde in spate si intentii dubioase, asupra carora nu ma pronunt deocamdata", a declarat Bolcas pentru AMPress. Vicepresedintele PRM a adaugat ca o reluare a procedurilor nu numai ca ar fi o lipsa de respect pentru partidele care au facut eforturi sa se inscrie la timp, ci ar pune Romania in imposibilitatea de a-si onora promisiunile facute la semnarea tratatului de aderare.

"Reluarea procedurilor pentru euroalegeri de la zero ar amana scrutinul pana in 2008. Ne-ar pune in imposibilitatea de a organiza alegerile pana la sfarsitul anului, ceea ce ar fi de fapt o incalcare a tratatului de aderare la Uniunea Europeana. Consider ca partidele care s-au inscris sunt bine inscrise, iar nota de seriozitate a guvernului nu poate fi data decat de continuarea procedurilor din punctul in care au fost lasate, asa cum s-a stabilit initial", a incheiat Lucian Bolcas.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.