Liderul PD, Emil Boc, a declarat ieri, in urma sedintei Biroului Permanent National al formatiunii pe care o conduce, ca democratii vor sprijini motiunea de cenzura pe care Partidul Social Democrat intentioneaza sa o depuna impotriva Guvernului Tariceanu II.

Liderul PD, Emil Boc, a declarat ieri, in urma sedintei Biroului Permanent National al formatiunii pe care o conduce, ca democratii vor sprijini motiunea de cenzura pe care Partidul Social Democrat intentioneaza sa o depuna impotriva Guvernului Tariceanu II. „Evident ca Partidul Democrat va sustine motiunile de cenzura impotriva guvernului Tariceanu II, oricine le-ar initia, fiindca, din punctul nostru de vedere, aceasta este cea mai dezastruoasa guvernare dupa 1989. Noi dorim sa sustinem aceasta motiune de cenzura din cauza credintelor noastre. Nu este posibil sa asistam indiferenti la atatea derapaje de la programul politic aprobat de Parlament. Nu mai exista nici un fel de coerenta in actiunile de guvernare PNL-PSD, ceea ce va afecta Romania pe termen mediu sau lung”, a spus Boc. Liderul democrat a tinut totusi sa precizeze ca se indoieste de consecventa pesedistilor de a initia o astfel de motiune de cenzura. „PSD-ul este exact ca in povestea cu Niculaita-minciuna: a anuntat aceasta motiune de cenzura de atatea ori, incat este greu sa ii mai credem. Vedem ca fratia de guvernare intre PNL si PSD este bazata atat pe interese politice si economice. PNL si PSD trebuie sa isi asume responsabilitatea dezastruosului act de guvernare”, a adaugat Emil Boc.

De asemenea, politica guvernamentala a PNL, in domeniul invatamantului preuniversitar, este vazuta drept una “care sfideaza bunul simt”. Democratul l-a acuzat pe premierul Calin Popescu Tariceanu ca foloseste banii publici, destinati modernizarii sistemului preuniversitar, ca sa isi pastreze scaunul de prim-ministru, si sa atraga sustinerea PSD. “Finantarea invatamantului preuniversitar a fost o prioritate permanenta a Partidului Democrat. Noi ne-am apropiat, cat am fost la guvernare, de solicitarea repartizarii fondurilor in invatamant, fara implicatia politicului sau a intereselor personale ale unora sau altora. Politica pe care o face premierul Calin Popescu Tariceanu este una prin care acesta isi cumpara, cu bani publici, linistea in PNL si sustinerea PSD. Asisitam la o mita a Guvernului. Tariceanu isi cumpara scaunul de premier prin acest compromis pe care il face cu PSD zi de zi. Asistam la o politizare si o cumparare a intereselor unora, cu bani publici, si la o amanare a inceperii anului scolar. Acest lucru trebuie sa inceteze daca vrem sa intram in UE. Nu trebuie sa ne vindem educatia pentru interesele personale. Actiunile PNL sfideaza bunul simt”, a spus Boc. Totodata, liderul democrat a tinut sa aminteasca si faptul ca primarii PD nu au primit niciun fel de sprijin banesc de la Guvern pentru modernizarea scolilor.

„Primarii PD nu au primit nici un leu de la Guvern pentru a continua lucrarile de modernizare a scolilor. Noi nu avem nici o vina ca noi guvernam aceste comunitati, fiindca noi avem cea mai buna reprezentare la nivel national”, a opinat liderul democrat. El a mai spus ca formatiunea pe care o conduce sprijina initiativa Guvernului de a vinde locuintele ANL tinerilor care locuiesc in ele de cinci ani, cu conditia ca fondurile castigate din vanzare sa ramana in administrarea autoritatilor locale, care sa le foloseasca ulterior pentru construirea de noi locuinte ANL. “Partidul Democrat este perfect de acord cu vanzarea locuintelor ANL catre tinerii care locuiesc in ele de mai bine de cinci ani. Acest proces trebuie, insa, sa se desfasoare prin intermediul comunitatilor locale, care trebuie sa decida daca vanzarea locuintelor sa va face in rate sau cu toti banii jos. Noi consideram ca multi tineri au salarii mici, sau limitate si nu vor putea sa puna la bataie imediat suma necesara cumpararii locuintei. De aceea propunem ca locuintele sa fie vandute in rate. Comunitatile locale trebuie sa constituie fondul nou pentru construirea de alte locuinte ANL. Banii trebuie sa ramana la nivel local, iar Guvernul trebuie sa vina cu alte resurse pentru construirea de astfel de locuinte, daca statul vrea sa sprijine cumva tinerii”, a spus Boc.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.