Liberalii sustin ca sunt gata sa intre in opozitie, daca social-democratii ridica pretentii

Amenintarile venite din partea liderilor PSD, care declara ca sunt gata sa introduca o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu, ii lasa reci pe liberali. Liderii partidului de guvernamant sunt convinsi ca social-democratii nu au curajul sa duca la indeplinire un asemenea proiect. Chiar daca nu s-au intrunit sa discute ultimele evolutii din tabara PSD, membrii conducerii PNL sunt hotarati sa nu cedeze in niciun fel presiunilor pesediste.

Membrii conducerii PNL sunt decisi sa refuze din start o eventuala cerere a PSD de cooptare la guvernare. Liberalii mizeaza pe faptul ca, intr-o astfel de situatie, social-democratii nu vor risca sa introduca o motiune de cenzura care va avea toate sansele sa fie adoptata si sa duca, intr-un final, la alegeri anticipate. Potrivit calculului oamenilor premierului Tariceanu, scorul slab pe care pesedistii il au in prezent in sondajele de opinie nu ar justifica intrarea partidului intr-un scrutin inainte de termen din care ar avea numai de pierdut.

Liberalii se mai bazeaza si pe lipsa de unitate din interiorul PSD, unde diferitele grupari au opinii divergente in ceea ce priveste relatia cu formatiunea lor si oportunitatea incetarii acesteia. De asemenea, in opinia liderilor PNL, pesedistii nu sunt atat de naivi incat sa accepte o colaborare cu presedintele Traian Basescu si cu PD pentru alcatuirea unui guvern fara liberali.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.