Un fost primar PSD a facut cadou colegilor sai de partid din Brasov o insula protejata ecologic

Deputatul Constantin Nita a vrut sa construiasca un hotelde 5 stele in inima Deltei. Autoritatile se fac ca nu vad neregulile de la Crisan.

Presedintele PSD Brasov stapaneste, impreuna cu doi oameni de afaceri din aceeasi localitate, o insula din Delta Dunarii. Deputatul PSD Constantin Nita, Alexandru Barbu si Neculai Bodeanu au concesionat, in 2002, de la Primaria Crisan, faralicitatie, pentru 49 de ani, o insula in apropierea satului Crisan, cu o suprafata de peste 3.000 metri patrati.

Desi insula, amplasata la intersectia canalelor Sulina si Caraorman, apartine domeniului public de interes national si ar trebui sa fie administrata de ARBDD, suprafata a fost inchiriata de fostul primar PSD din Crisan colegilor de partid din Brasov. Fostul primar Ivan Safcencu a solicitat consilierilor PSD (majoritari) sa preia in domeniul public local insula de la confluenta canalelor. Alesii locali au hotarat ca terenul de pe insula sa treaca in domeniul privat al localitatii si sa fie concesionat brasovenilor. Conform contractului de concesionare, cei trei platesc pentru utilizarea insulei suma de 0,22 euro/metru patrat/an. Brasovenii s-au angajat sa investeasca pe terenul dintre ape in realizarea unui hotel de 5 stele.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.