Liderii social-democrati l-au lasat pe presedintele de onoare al partidului sa se descurce singur cu acuzatiile ce i se aduc in dosarele mineriadelor

Ion Iliescu este dezamagit de lipsa de reactie a partidului in fata acuzatiilor ce i se aduc in rechizitoriul mineriadei din iunie 1990. Din acest motiv, prezenta lui Iliescu la Bran martea viitoare, cand are loc prima intalnire a Biroului Permanent National de dupa vacanta, este pusa sub semnul intrebarii. La mai bine de doua zile de la trimiterea dosarului in judecata, PSD a trimis un comunicat condamnand „talibanismul politic dirijat" care il are drept tinta pe fostul sef de stat.

Iliescu le-a mai atras atentia liderilor centrali ai PSD asupra lipsei de solidaritate, la inceputul verii, tot cu ocazia anchetei in dosarul mineriadei. Fostul presedinte ar fi redactat chiar si o scrisoare pe aceasta tema pe care intentiona sa i-o trimita lui Mircea Geoana, afirmau la acea vreme surse din partid.

Mircea Geoana a transmis, ieri, primul semn de solidaritate cu Iliescu. Presedintele PSD a declarat ca acuzatiile ce i se aduc fostului sef de stat fac parte dintr-o "noua campanie impotriva domnului Iliescu".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.