Desi electoratul este inca in vacanta, campania electorala pentru alegerile europarlamentare este in toi.

Presedintele Basescu este si el plecat prin tara, dupa ce a facut sa dispara gunoaiele de la Glina in timp-record.PNL se lauda cu marirea pensiilor, PSD este indignat ca PNL ii fura procentele, iar PD acuza guvernul PNL-UDMR de toate relele.Temele de campanie electorala ale liberalilor sunt: masurile sociale luate pentru pensionari si profesori, banii alocati de Guvernul liberal pentrurefacerea scolilor, pentru constructia de autostrazi, repararea de poduri si drumuri, si masurile populiste luate de ministrul Nicolaescu, promitand analize gratuite pentru toata populatia tarii. Un set de scrisori ii va instiinta pe romani ca liberalul Nicolaescu le face cadou o consultatie gratuita la medic, iar al doilea le va reaminti ca actualul Guvern este cel care a marit pensiile.

Scrisorile electorale au adancit conflictul iscat intre PNL si PSD pe tema "cine are, de fapt, meritul majorarii pensiilor". Principala tema de campanie a PSD pentru alegerile de la toamna este tot marirea pensiilor, avand in vedere ca proiectul de lege a fost initiat si impus de oamenii lui Geoana. Liderii PSD s-au aratat indignati de faptul ca PNL isi asuma meritele acestei masuri sociale si l-au amenintat din nou pe Tariceanu cu motiunea de cenzura. Chiar ieri, partidul lui Geoana a cerut Guvernului sa renunte la intentia de a trimite pensionarilor scrisori prin care sa-i anunte majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2008, apreciind ca o asemenea campanie publicitara poate fi suspectata ca avand caracter electoral cu scopul de a determina alegatorii sa uite ca PSD a propus marirea pensiilor.

Democratii incearca si ei sa-si aroge o parte din meritul maririi pensiilor, liderii PD declarand de cate ori au ocazia ca ei au promovat in Guvern cadrul legislativ necesar pentru ameliorarea nivelului de trai. Temele de campanie ale PD se axeaza insa pe atacuri si acuzatii sustinute la adresa guvernarii Tariceanu. Cu cele minimum 40 de procente aratate de sondaje in dreptul PD, liderii din Modrogan nu-si fac foarte multe probleme in perspectiva alegerilor din noiembrie. Mai ales ca ei mizeaza si pe sprijinul implicit pe care il vor obtine de la presedintele Basescu, atragand din capitalul acestuia de imagine.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.