Liderul PSD Mircea Geoana il acuza pe presedintele Traian Basescu ca alimenteaza inutil discursul nationalist si apreciaza ca propunerea sefului statului privind predarea limbii romane pentru maghiari denota "o lipsa totala de intelepciune si cumpatare politica", relateaza Mediafax.

"In calitate de presedinte al tarii, Traian Basescu are obligatia de a asigura un climat de stabilitate in tara. Prin declaratiile facute in judetul Covasna, Traian Basescu a retrezit la viata discursul nationalist, abandonandu-si astfelresponsabilitatile de presedinte de tara europeana", adauga Geoana, citat de Mediafax.

Liderul PSD mai sustine ca, prin mesajele sale "necontrolate", Traian Basescu a facut mai mult rau decat bine relatiilor dintre romani si maghiari.

"Orice reactie exagerata, care intretine ura si resentimentele intre romani si maghiari, este condamnabila. Dar si mai condamnabila este situatia in care un presedinte de tara stimuleaza resentimentele prin declaratii necontrolate", adauga Mircea Geoana.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.