Impartirea fondurilor si reprezentarea politica sint ultimele probleme ramase nefinalizate la negocierile dintre UDMR si grupul de sustinatori ai episcopului Tkes Laszlo.
A doua runda de negocieri intre puterea politica a comunitatii maghiare reprezentata de UDMR si opozitia reprezentata de sustinatorii lui Tokes Laszlo, a fost finalizata ieri, la Tirgu-Mures. Urmatoarea runda de negocieri a fost programata pentru vinerea viitoare. Potrivit presedintelui executiv al UDMR, Kelemen Hunor, au ramas de negociat doar doua puncte: modul in care se va face impartirea fondurilor venite de la bugetul de stat si infiintarea unui Forum de Mediere pentru armonizarea pozitiilor politice divergente. “Doar aceste doua puncte mai sint de negociat, desi, de principiu, si noi si ei am acceptat ca este nevoie de infiintarea unui astfel de Forum si am acceptat, de asemenea, sa largim comisiile, curatoriile, care iau decizii in privinta impartirii fondurilor”, spune Kelemen Hunor.

In privinta celorlalte puncte aflate pina acum in divergenta, presedintele executiv al UDMR sustine ca s-a ajuns la o forma comuna. Referitor la autonomia Tinutului Secuiesc, gruparea formata in jurul lui Tokes Laszlo cerea UDMR sa sustina in Parlament toate proiectele legislative pe tema autonomiei, sa sustina la nivel local referendumul pentru autonomia Tinutului si sa sustina in Parlamentul European lobby-ul lansat pe aceeasi tema. “Am votat si pina acum si vom vota si deacum inainte legile pe aceasta tema din Parlamentul Romaniei si vom sustine si lobby-ul de la Bruxelles”, spune Kelemen.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.