Sustine vicepresedintele PD, Ioan Oltean

Pana la urma, democratii, sustin sau nu, proiectul de majorare a pensiilor? Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu va acuza ca nu doriti cu adevarat realizarea acestui proiect.

Este o afirmatie rauvoitoare facuta cu tenta de a dezinforma opinia publica. PD a votat legea pensiilor, crede in necesitatea si oportunitatea cresterii pensiilor, dar in acelasi timp, Guvernul trebuie sa identifice resursele financiare pentru ca legea sa fie si aplicata. Majorarea pensiilor se impunea cu necesitate. Imi pare rau ca n-am gandit-o noi, cat timp am fost la guvernare, si nu am gasit o modalitate prin care sa fie majorate pensiile. Orice fel de alta afirmatie referitoare la faptul ca PD s-ar opune majorarii pensiilor este rau-voitoare si totalmente descalificanta pentru cel ce o face.

Sustineti punctul de vedere al PLD referitor la necesitatea convocarii unei sesiuni parlamentare extraordinare, inainte de luna septembrie pentru discutarea si identificarea resurselor necesare majorarii pensiilor?

PD a cerut si cere Guvernului sa asigure resursele de finantare pentru ca legea sa fie aplicata. Nu pot sa spun cat este obligatorie convocarea unei sesiuni extraordinare in aceasta privinta, care sa aiba drept scop o asemenea actiune a Guvernului.

Colegul dvs. de partid, Adrean Videanu a lansat ideea unei noi motiuni de cenzura, in cazul in care “proiectul de buget pentru anul 2008 al Guvernului va avea devieri de la constructia asumata prin programul de guvernare”.

In partid nu s-a discutat despre o asemenea chestiune si nu se va discuta decat dupa reluarea sesiuni din toamna, atunci cand vom vedea care sunt activitatile pe care Guvernul le-a prezentat pe parcursul acestei perioade, in ce masura a fost respectata legea de abilitare a Guvernului privind emiterea de ordonante pe parcursul vacantei parlamentare si care este in continuare modalitatea prin care Executivul aplica si respecta programul de guvernare. Toate aceste teme vor fi supuse analizei si PD va vedea atunci, daca va actiona intr-o directie sau alta. Deocamdata la nivelul partidului nu s-a discutat nicio hotarare de acest gen.

Partidul dvs. a propus ca data pentru alegerile europarlamentare sfarsitul lunii octombrie. De ce neaparat in octombrie?

PD a cerut Guvernului in mod oficial, pentru a nu stiu cata oara, sa stabileasca o data pentru aceste alegeri. Noi credem ca sfarsitul lui octombrie, sau prima parte a lunii noiembrie, ar fi perioada cea mai optima pentru desfasurarea alegerilor europarlamentare. Trebuie sa intre si Romania in randul celorlalte state europene, in care parlamentarii au fost confirmati de catre electorat si abilitati sa reprezinte tara din care provin. Bulgaria a fost in stare sa-si respecte angajamentele fata de Uniunea Europeana. Acolo au avut alegeri in luna mai. Romania va trebui sa faca un efort si sa se nu mai puna singura in dificultate in fata celorlalte tari din UE. Un eveniment politic atat de important, cum este cel al alegerilor europarlamentare nu poate fi tratat cu indiferenta politica.

Liberalii s-au exprimat recent pentru sfarsitul lunii noiembrie, inceputul lunii decembrie, ca data a acestor alegeri...

Daca ar fi dupa liberali, alegerile nu s-ar mai tine deloc.Nu cred ca perioada de sfarsit de noiembrie, inceputul lunii decembrie este o perioada optima, avand in vedere clima tarii noastre. Este o perioada rece si dificultatile pe care le-ar intampina o mare parte din populatia rurala pentru a se deplasa la urmele de vot ...Dar ma rog, daca Puterea va considera ca atunci trebuie sa aiba loc, nu avem ce face, atunci se vor tine. Important este sa se anunte o data, c]nd vor avea loc si fiecare partid sa stie ce are de facut.

Ati definitivat listele de candidati pentru europarlamentare?

Listele au fost definitivate, dar, doar in ordine alfabetica. Ierarhia finala electorala se face doar dupa ce vom cunoaste data alegerilor.

Va regasiti pe liste?

Nu. Eu prsonal nu candidez acum pentru Parlamentul European.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.