Desi este inca vacanta parlamentara, PRM se pregateste intens pentru viitoarea sesiune, a declarat vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, pentru Cronica Romana.
Strategia partidului va urma in mare, aceeasi linie dinamica de activitate legislativa, insumata numai la Camera Deputatilor, sustine Bolcas, la peste 2300 de luari de cuvant ale membrilor de partid, peste 800 de initiative legislative depuse si circa 600 de intrebari si interpelari adresate reprezentatilor Guvernului. “Iar la senat, cifrele sunt asemanatoare, raportate la numarul de senatori pe care il avem” a precizat Bolcas, mentionind totodata ca PRM “va continua aceasta activitate dinamica, pentru ca ea reprezinta contributia noastra la construirea unei Romanii moderne si din punct de vedere legislativ”. Ca orientare politica, PRM urmareste pastrarea verticalitatii si demnitatii de partid, care “nu negociaza aspecte care tin de interesul national”. In privinta unui posibil sprijin din partea PRM a unei motiuni de cenzura la adresa Guvernului, initiata de un partid politic sau altul, Bolcas precizeaza ca formatiunea sa are o pozitie ceva mai nuantata. “Consideram ca acest guvern romano-maghiar (Cabinetul Tariceanu-n.r.) nu este numai slab, ci este o adevarata rusine pentru Romania. Si inlaturarea acestuia este unul dintre obiectivele noastre, dar ne punem problema in ce conditii se poate realiza acest lucru” a explicat el. Formula unui Guvern succesor actualului Cabinet constituie o problema, pe care PRM o vede rezolvata doar printr-un guvern de Uniune nationala, o formula “absolut necesara in aceasta perioada”. “Un guvern in care sa fie reprezentate toate fortele politice, care doresc sa realizeze o Romanie moderna si europeana este singura posibilitate de solutionare a gravelor divergente politice in care suntem la ora actuala”, a concluzionat liderul PRM.

PRM nu crede in sondaje

Partidul condus de Vadim nu este deloc ingrijorat de cota sa scazuta de popularitate, deoarece nu crede in datele prezentate de sondaje de opinie, a sustinut Bolcas. Vicepresedintele PRM a explicat ca a fost realizat un studiu intern asupra evolutiei cotelor de popularitate ale partidului, asa cum au fost ele prezentate in sondajele de opinie de-a lungul timpului si ca a remarcat o ciclicitate a “prabusirii PRM in preferintele electorale, taman in preajma alegerilor, indiferent de ce tip au fost ele”. O tactica folosita in scop manipulator, a afirmat Bolcas, menita de a descuraja atat membrii de partid cat si alegatorii, dar si pentru a pregati terenul in vederea unei fraude masive la urne, care sa aduca PRM la nivelul preconizat de sondaje. De altfel, conducerea PRM ignora aceste “repere total neadevarate”, deoarece o analiza strict obiectiva nu poate situa partidul sub un procent de 15%. “E vorba de nucleul dur al PRM, care de-a lungul multor campanii a fost alaturi de partid” a explicat Bolcas. Mai mult chiar, o apreciere realista bazata pe informatiile venite din teritoriu, situeaza partidul undeva in jurul cifrei de 20%, a mentionat deputatul PRM. Dincolo insa de disputa asupra nivelului cifrelor, PRM a demarat pregatirile pentru europarlamentare si a stabilit si un director de campanie in persoana senatorului Valentin Dunescu. Listele de candidati nu au fost inca definitivate, insa, mai mult ca sigur ca numele vicepresedintelui Bolcas nu se va regasi pe ele. In schimb, strategia partidului a fost deja stabilita si ea va fi axata pe problematica reproiectiei interesului national in cadrul UE.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.