O zi de campanie, a treia din paisprezece, surprinsa de „Cotidianul“ la sediile de unde aceasta este coordonata, iti lasa impresia ca nimeni nu pare cu adevarat interesat de Primaria Bucurestiului. La Alianta, cel putin, linistea este la ea acasa.

Desi mizeaza pe o victorie a lui Adriean Videanu, chipul candidatului Aliantei nu a aparut ieri pe strazile Capitalei. Alianta pare sa fi imbratisat stilul de campanie din toamna trecuta, adica sa mizeze mai mult pe contactul direct al lui Videanu cu alegatorii, decit pe metodele clasice de campanie. Asa explica ieri stafful aparenta liniste de la sediul de campanie din Modrogan 22.

Videanu inca mai face incalzirea

Ludovic Orban si Alin Albu se intilnesc dimineata cu liderii PNL-PD de la sectoare pentru a-si imparti sarcinile. Ieri, acestia din urma trebuiau sa supervizeze amplasarea corturilor de campanie. Alaturi de corturi, Orban spune ca Alianta mai are citeva sute de locuri inchiriate pentru afisaj. Un singur lucru pare cert: chipul lui Videanu nu va aparea pe bannere. O decizie care se inscrie in ceea ce Alianta numeste "campanie decenta, care sa nu agreseze locuitorii Capitalei, deja satui de politica".

Dupa instructajul de dimineata, Ludovic Orban a revenit ieri, in jurul orei 13.00, la sediul din Modrogan 22, pentru a lucra la programul candidatului si la mesaje. In principiu, se incearca intilniri cu alegatori din toate mediile socio-culturale, dar calendarul actiunilor nu a fost batut in cuie inca. In primele zile ale campaniei, Videanu va participa si la un fel de sedinte de antrenament cu staff-ul, in care sa se puna la punct, cit mai in detaliu, cu problemele de administratie a Bucurestiului.

Vanghelie sparge tacerea in cartiere

Socializarea lui Vanghelie cu fiecare grup social este ceea ce si-a propus sa realizeze directorul de campanie al PSD, Sorin Oprescu. In fiecare zi, Marian Vanghelie participa la intilniri cu cetatenii, concentrindu-se asupra suburbiilor Bucurestiului. Ieri a vizitat citeva uzine din sectorul 2 si Piata Obor, unde si-a lansat programul electoral in cinci puncte: scoli bune, apa curenta si canalizare, servicii publice, curatenie si transportul in comun. Vanghelie se va deplasa in sectorul 3, la Antilopa, Timpuri Noi si Piata Vitan. Fiecare zi de campanie este incununata cu un discurs de cinci minute inaintea inceperii unui concert cu trupe precum Asia, Kripton, Voltaj s.a. Seara de seara, intr-un colt al Bucurestiului, vor fi organizate concerte sub deviza "Vanghelie sparge tacerea", astazi fiind programat unul in parcul IOR. De aici, candidatul PSD se deplaseaza la sediul unor televiziuni care il au ca invitat la talk-show-uri. Aparitiile televizate ale lui Vanghelie sint coordonate de Sorin Oprescu.

Candidatul PPCD se bate pentru vizibilitate

In sediul fostului PNTCD, fostii membri ai URR lucreaza pentru colegul lor, ajuns candidatul PPCD la primarie. Sint sincer convinsi ca acesta este cel mai bun dintre cei inscrisi in cursa. Ieri, pe la sediu nu se vedea nici urma de taranist, ceea ce este poate mai bine, dat fiind capitalul negativ pe care il implica numele PNTCD. Principala problema a staff-ului este cum sa-l faca vizibil pe Radu Munteanu, intrucit partidul este neparlamentar si are alocat foarte putin timp de antena. Se pun la cale un concert in aer liber si intilniri cu cetatenii. "Eu pot sa fiu peste tot in Bucuresti, dar daca nu se si mediatizeaza, degeaba", comenteaza realist Munteanu. Popularii recunosc ca nu se asteapta la victorie, dar doresc sa se faca auziti, atit ei, cit si noul partid.

Campanie fara Vadim

Ieri, la sediul de campanie al PRM era destul de multa agitatie. Intr-o sedinta care a tinut de la noua dimineata pina la orele prinzului, Anca Petrescu a "bagat in sedinta" tot staff-ul de campanie, pentru a pune la punct ultimele amanunte in legatura cu planul de atac. "Ne vom baza mai mult pe o campanie in mass-media", ne-a declarat Anca Petrescu, mentionind ca, mai spre seara, se va duce sa vada si forma finala a clipului electoral. Arma cea mai importanta pe care o va folosi in acest sens va fi publicatia partidului, ziarul "Tricolorul", imediat dupa sedinta Anca Petrescu raminind cu presedintele filialei Bucuresti, Daniel Tulugea, pentru a pune la punct un interviu insotit de o scrisoare deschisa adresata bucurestenilor, care vor ocupa mai multe pagini din publicatia amintita.

Este prima campanie a partidului in care este pusa la indoiala si participarea presedintelui fondator, Corneliu Vadim Tudor. "Inca studiem posibilitatea ca el sa mearga impreuna cu doamna Petrescu la vreo doua intilniri. Vom vedea daca vom face acest lucru. Inca nu s-a stabilit nimic", ne-a declarat Nicu Vasilescu, seful de campanie al candidatului PPRM, adaugind ca "Tribunul" nu va aparea nici pe afisele electorale sau pe bannerele publicitare. In schimb, actualul presedinte, Corneliu Ciontu, se va implica activ in promovarea candidatului, participind la "cit mai multe actiuni" alaturi de Anca Petrescu.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.