Senatorul PSD Ion Iliescu a criticat, ieri, in termeni duri institutia Freedom House, referindu-se la raportul privind auditarea Strategiei anticoruptie 2001-2004. El a aratat ca in legatura cu lupta impotriva coruptiei si cu functionarea institutiilor abilitate, "s-a apelat la o institutie neprofesionista si neeuropeana", "un ONG american, care n-are nici o legatura", in loc sa fie consultati cei care au abilitatea corespunzatoare si profesionalimul necesar. Iliescu a subliniat ca intreg continutul raportului Freedom House este "preconceput si se bazeaza pe toata campania politica electorala a asa-zisei societati civile".

El a asigurat ca, atunci cand Monica Macovei vorbea in numele societatii civile, critica orice interventie a Executivului in sistemul judiciar. "Ea vine acum ca ministru al justitiei si face ce nu s-a facut in cei 15 ani. Este o interventie brutala a Ministerului Justitiei, a Guvernului si, in plus, propune si o structura de control in care sa intre patru ministri sau patru secretari de stat", a declarat Iliescu. Senatorul PSD a catalogat drept "flagrante" discordantele intre principiile enuntate de Monica Macovei atunci cand reprezenta societatea civila si practicile de cand a devenit membra a Guvernului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.