Mircea Geoana a sunat goarna. La chemare au raspuns insa putini lideri pesedisti. Doar vreo sase-sapte vicepresedinti erau in Bucuresti duminica seara, cind au fost sunati de Geoana pentru a fi chemati la o sedinta informala pentru a doua zi dimineata. Cristian Diaconescu e in concediu. La fel si Ioan Rus. Vasile Dincu n-a revenit asupra demisiei. Lui Viorel Hrebenciuc ii era lene, astfel ca a trimis-o la sedinta informala pe Aura Vasile. Nici Rodica Nassar n-a fost.

Prezentii au fost anuntati ca saptamina viitoare, pe 14 si 15, vor trebui sa participe la Bran la o sedinta care se anunta „foarte importanta“. „Se va lua o masura importanta in plan politic“, dupa cum ne-a declarat ieri vicepresedintele PSD Ilie Sirbu. Acesta ne-a confirmat ca din aceasta toamna PSD trebuie sa se decida: „Ori cu ei, ori fara ei“. O declaratie asemanatoare are si Liviu Dragnea, seful de campanie al PSD pentru alegerile europarlamentare: „Este aproape obligatoriu ca noi sa limpezim aceasta relatie (cu PNL - n.r.). Nu stiu cum... Adica nu stiu catre ce varianta sa ne indreptam. Dar starea asta de ambiguitate nu face bine nimanui. Situatia trebuie limpezita“.

La Bran, conducerea PSD va discuta si despre strategia de campanie a partidului pentru alegerile europarlamentare, Liviu Dragnea fiind responsabilul cu acest document.

Pentru aspectele ce tin de pozitionarea strategica a PSD, inclusiv relatia cu PNL, a fost insarcinat Titus Corlatean, secretarul general al PSD, si el proaspat reintors din concediu. Mircea Geoana si-a anuntat colegii ca are de gind sa plece prin tara, pentru perioada urmatoare el avind de bifat in agenda vizite in noua judete.