UCM ar putea deveni, in luna septembrie, alternativa electorala la UDMR pentru comunitatea maghiara. Aflati la a treia incercare de inregistrare ca partid politic, reprezentantii UCM verifica propriile liste cu semnaturi pentru a nu oferi Uniunii posibilitatea contestarii cu succes a veridicitatii adeziunilor.
Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a avertizat recent, in cadrul unei emisiuni televizate, ca va controla lista UCM semnatura cu semnatura. Reprezentantii UCM au finalizat deocamdata campania de semnaturi, adunand 30.000 de adeziuni, din 20 de judete si municipiul Bucuresti, cu 5.000 mai mult decat prevede Legea partidelor politice.

Inscrierea Partidului Civic Maghiar,"cum se va denumi noua formatiune,"va avea loc abia in luna septembrie, dupa incheierea vacantei judecatoresti. "Suntem in faza de control al listelor. incercam sa obtinem confirmari din partea celor care au semnat, pentru a nu ne trezi cu eventuali 'ambasadori>> din partea UDMR", ne-a declarat liderul UCM, Szasz Jeno.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.