Politica este arta negocierii, iar EVZ a radiografiat "breasla" celor priceputi la trasul sforilor.

Sunt politicienii care nu au fost niciodata presedinti de partid. Unii dintre ei nu au facut parte niciodata din conducerea centrala, iar altii au avut grija sa nu depaseasca „rangul” de vicepresedinte.

In schimb, s-au batut intotdeauna pentru puterea informala, cea care permite influentarea deciziilor. Exista politicieni care se multumesc cu influenta din propriul partid care le asigura beneficii in special in perioadele care se afla la putere. Altii s-au specializat in negocieri cu celelalte partide, „meserie” care trezeste sentimente de dezaprobare in Romania, dar care este una normala in Occident.

„Nasii” politicii romanesti nu au ajuns intamplator in aceste pozitii. Au stiut in permanenta sa aiba o relatie buna cu seful oficial al partidului. Au reusit sa „stranga” voturi din timp pentru fiecare congres, voturi pe care ulterior sa le negocieze. Si-au plasat oamenii in functii-cheie.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.