“Cifrele sunt mai putin importante la ora actuala. Nici nu vreau sa le comentez! Important este trendul ascendent pe care se afla PNL”, a declarat pentru Cronica Romana, vicepresedintele PNL, deputatul Adrian Miutescu. De altfel, sustine el, linia ascendenta a cotei de popularitate este o dovada clara ca populatia a inteles oferta de guvernare a liberalilor si ca au inceput sa se vada roadele unei administratii eficiente. Aceasta crestere a aprecierii populare este cu atat mai importanta pentru liberali, cu cat democratii, imediat dupa ce au parasit barca guvernamentala, au facut tot posibilul pentru a-i discredita pe ministrii liberali, in fapt, fosti colegi de guvernare, dar si propriul program politic, cu care au venit la putere. “Este lipsit de fair-play ca, fiind parteneri in Guvern, sa-ti asumi numai ce este bun si sa arunci in spinarea colegilor tot ce este rau” a criticat atitudinea PD, deputatul Miutescu. In viziunea liberalului, ministrii democrati s-au impaunat cu realizarile ministerelor pe care le-au condus si, pe de alta parte, au criticat activitatea ministerelor conduse de colegii de alianta, ca si cum nu ar fi facut niciodata parte din Guvern. Ba chiar au depus si motiuni simple la adresa unor ministri, la numai 2 luni de la momentul remanierii guvernamentale. Insa, parlamentarul liberal se declara optimist in ceea ce priveste o corecta perceptie din partea populatiei asupra activitatii Executivului, dincolo de aceste speculatii si acuzatii ale democratilor. “Eu zic ca totul intra pe un fagas normal. Ca dovada ca, dupa ce ei au plecat si nu mai sunt in Guvern, se vede ca totul functioneaza normal, ca suntem capabili sa ducem mai departe programul de guvernare, ca sunt si lucururi pozitive si lucruri negative, dar macar ni le asumam si avem curajul sa mergem cu ele pana la capat” a precizat deputatul.

In privinta recentelor acuzatii dure ale democratilor, de “epurare politica ” a fostilor membri PD din administratiile locale (acuzatii generate de hotararea Guvernului de a schimba din functie o serie de prefecti), liberalul Adrian Miutescu s-a exprimat ca fiind simple speculatii, fara niciun suport ancorat in realitate. Deputatul liberal a mentionat ca institutia prefectului nu mai este politizata si ca masurile luate de Guvern sunt doar de organizare si au la baza doar motivatii administrative si nicidecum politice. Miutescu a explicat ca inaltii functionari publici primesc diverse sarcini pe care le indeplinesc, bine sau nu, si in afara unei mobilitati firesti a aparatului administrativ, inlocuirile pot avea temeiuri foarte tehnice, care tin de organizare si nicidecum de politica.

De altfel si celalalt atac, venit in aceste zile din partea PD, este tot nefondat. Ingrijorarea democratilor vizavi de milioanele de pensionari ce nu vor mai beneficia de subventiile acordate de stat pentru incalzirea locuintelor pe timpul iernii, deoarece prin cresterea pensiilor nu se vor mai incadra in plafoanele stabilite, este directionata tot pe aceeasi linie a criticilor fara suport la adresa Executivului. “Ei sunt ingrijorati de altceva. Au pierdut subiectul si nu mai stiu cum sa recupereze, ce sa mai declare ca sa iasa in atentia publica” a explicat deputatul liberal pozitia PD.

Activitatea Guvernului Tariceanu este apreciata nu numai in tara, ci si la Bruxelles, sustine vicepresedintele PNL. Acesta a mai precizat ca PNL “are o cota de incredere importanta” in cadrul UE si este considerat un “partid de guvernare responsabil”. De altfel, in opinia deputatului Miutescu, toate aceste dispute politice interne existente in prezent pe scena politica romaneasca sunt “pana la urma firesti, intr-o perioada de tranzitie” nu afecteaza imaginea Rominiei in UE si nici nu constituie o surpriza pentru oficialii de la Bruxelles, deoarece toate celelalte tari care au aderat inaintea Romaniei au trecut si ele prin astfel de convulsii interne.