Lansarea strategiei postaderare a Romaniei va fi amanata pana in septembrie, desi documentul este finalizat si mai trebuie doar sa primeasca acceptul partenerilor sociali si al partidelor politice.

Strategia postaderare sta pe loc din cauza unei amanari cerute de cateva partide politice, in special PSD, a precizat seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea. Asta in conditiile in care proiectul ar fi trebuit sa fie oficial inca de la 1 ianuarie 2007.

"Avem un document, este in discutii finale. Nu cred ca vor fi modificari spectaculoase si, in opinia mea, la inceputul lunii septembrie, vom avea si un document agreat de catre toti, un echivalent al strategiei pe termen mediu, pe care Romania l-a elaborat in anul 2000", a declarat seful DAE, intr-un interviu la postul public de radio.

Proiectul strategiei a fost publicat deja pe pagina de Internet a Guvernului si supus observatiilor venite din partea societatii civile. Strategia contine directiile de dezvoltare a tarii pentru urmatorii 13 ani si pozitia Romaniei fata de principalele teme europene.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.