Aproximativ 20.000 de euro pe an, atat primeste un parlamentar. Fiecare dintre noi platim cazarea, transportul, telefonul sau Internetul alesilor.

Pe langa acestea, parlamentarilor le sunt decontate si cheltuielile de care au nevoie cand merg in circumpscriptii. Aceasta este concluzia unui stiudiu realizat de Intitutul de Politici Publice. Aproape 100 de deputati si 45 de senatori, care nu locuiesc in Bucuresti, stau la hotel pe timpul lucrarilor din Parlament. Fiecare dintre ei a cheltuit in aceasta sesiune parlamentara peste 70.000 de lei.

La deplasarile in interes de serviciu campioni la cheltuieli in acest an sunt: Sotir Fotopulos, care a cheltuit peste 4.000 de lei, dar si ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei. El a decontat in acest an peste 2.500 de lei.

In ceea ce priveste cazarea pentru deplasarea in circumscriptii, Alin Teodorescu de la PSD este pe primul loc. In acest an deputatul a cheltuit peste 12.000 de lei pentru deplasari in teritoriu.

Cea mai mare diurna in acest an a decontat-o deputatul PD, Ioan Oltean, peste 13.000 de lei. Urmeaza apoi Constantin Faina de la PC si Catalin Buhaianu de la PD.

Parlamentarii mai primesc bani si pentru activitatea pe care ar trebui sa o desfasoare in circumscriptii. Mircea Pusca de la PNL a avut activitate intensa. Printre evenimente, deputatul a participat la Festivalul Cartofului sau Cupa Presei la Pescuit si a decontat peste 7.000 de lei.

Si senatorul PD Marius Marinescu a incercat sa explice de ce e atat de scump un parlamentar. „Cam 10.000 de dolari pe luna. Nu ii iau eu. Deci atata se cheltuie cu un parlamentar. Cu indemnizatia, cu suma forfetara si cu celelalte cheltuieli”. Studiul a fost realizat de Institutul de Politici Publice pe baza documentelor primite de la Camera Deputatilor si Senat.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.