Liderul Uniunii Civice Maghiare (UCM) Sf. Gheorghe, Gazda Zoltan, a declarat astazi ca s-a ajuns la finalul actiunii de strangere a semnaturilor necesare pentru a inregistrarea ca partid si ca vor fi depuse documentele necesare la Tribunalul Bucuresti, in septembrie, transmite corespondentul NewsIn.

„Suntem in faza in care verificam formularele, avem toate semnaturile si acestea urmeaza sa fie verificate la Odorhei, iar pe 1 septembrie vom depune cererea de inregistrare la Tribunalul Bucuresti”, a declarat Gazda.

Pentru a se inregistra ca partid, UCM avea nevoie de 25.000 de semnaturi din 18 judete plus Bucuresti, dar nu mai putin de 700 de semnaturi din fiecare. Potrivit lui Gazda, s-au strans 27.000 de semnaturi, dintre care un sfert sunt din Tinutul Sepsi. Ultima actiune de strangere a semnaturilor a avut loc in judetul Neamt, in perioada iunie-iulie, de unde s-au strans 753 de semnaturi, iar in Galati s-au strans 800 pentru inregistrarea UCM ca partid.

„Se pare ca am intrat in forta, am auzit ca vom avea semnaturi si din doua judete in plus, dintre care unul este Ilfov. Daca nu apar probleme si UDMR nu ne pune bete in roate, ne vom inregistra la 1 septembrie. Speram sa fie in ordine, pentru ca nici UDMR nu mai are puterea de acum trei ani sa ne opreasca”, a mai spus liderul UCM. Acesta a afirmat ca specialisti lucreaza la programul si statutul Partidului Civic Maghiar, care trebuie depuse la Tribunal pentru inregistrare.

UCM a inceput actiunea de strangere a semnaturilor necesare inregistrarii ca partid de mai bine de un an si jumatate. Unul dintre dezideratele principale ale UCM este obtinerea autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc, iar Uniunea a aparut ca o alternativa impotriva UDMR, ale carei actiuni le combate. Conducerea UCM declara in urma cu aproximativ doua luni ca isi vor da demisia daca nu vor reusi sa stranga semnaturile, dar acest lucru nu mai este valabil in conditiile actuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.