Lista celor 35 de candidati a fost alcatuita in baza celor zece criterii anuntate de conducerea PIN, iar ordinea a fost stabilita in urma unui concurs intern, in cadrul caruia s-au testat cunostintele candidatilor despre organizare Uniunii Europene, precum si cunostintele de limbi straine.

Dupa aceste criterii, lista este deschisa de catre vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, care a obtinut punctajul maxim, respectiv 100 de puncte, deputatul fiind de altfel si singura persoana cunoscuta public din lista celor 35 de candidati PIN.

Media de varsta a candidatilor este de 34 de ani. De asemenea, din totalul de 35, 20 sunt barbati, primele trei locuri fiind adjudecate de catre trei femei, respectiv, in ordine de catre Lavinia Sandru - deputat, Dana Mihaela Franti - economist, Veronica Radulescu - jurist.

Din statistica prezentata de PIN, din cei 35 de candidati, sapte vorbesc fluent o limba straina, 18 vorbesc doua limbi straine, sase vorbesc trei limbi straine, trei se descurca in patru limbi straine si un candidat vorbeste cinci limbi straine.

"In urmatoarea perioada, toti cei 35 de candidati vor intra intr-o perioada de pregatire intensiva pe subiecte legate de organizarea politica a Uniunii Europene, politici europene si accesarea fondurilor structurale", se arata in incheierea comuniactului de presa remis de PIN.