Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, a declarat, ieri, pentru A.M.Press ca, din contactele pe care le-a avut cu reprezentantii celorlalte partide in legatura cu initiativa PRM de amendare a legii electorale in sensul eliminarii listelor suplimentare de alegatori, a remarcat ca amintita initiativa are atat suporteri, cat si adversari.
„Am vazut ca exista pareri diverse, ceea ce nu spun ca m-a surpins, dar mi-a dat de gandit. Noi am venit cu aceasta idee a eliminarii listelor suplimentare de alegatori pentru a evita posibilele fraude electorale, dar si acel “turism electoral” si votul multiplu de care s-au plans toti. Daca aceasta initiativa nu este sustinuta decat de unele partide, ce putem intelege? Ca ceilalti vor perpetuarea fraudelor!”, a spus Bolcas. El a adaugat ca PRM va depune la comisia parlamentara care se ocupa de legislatia electorala - pe langa propunerea de eliminare a listelor suplimentare - si o initiativa care sa oblige cetatenii sa voteze doar pe baza cartilor de alegator. „Posibilitatile diverse de legitimare a alegatorului pot conduce la vot multiplu. Acesta este motivul pentru care noi vrem sa se voteze doar pe baza cartii de alegator. De fapt, aceste modificari pe care le-am propus nu au in vedere decat instaurarea starii de normalitate. Daca alte partide nu sunt de acord cu propunerile noastre, inseamna ca agreaza anormalitatea, dar noi speram ca anormalitatea sa nu fie atat de agreata incat sa impiedice adoptarea masurilor pe care le propunem”, a mai spus Bolcas. Acesta a adaugat ca, si daca initiativa PRM va fi adoptata in toamna, listele suplimentare si votul pe baza altor acte decat cartea de alegator nu vor putea fi eliminate la alegerile europarlamentare, ci abia de la alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat, de anul viitor. „De fapt, noi nici nu ne-am propus altceva, avand in vedere ca legea privind scrutinul europarlamentar este deja in vigoare, iar unele proceduri, precum depunerea semnaturilor de sustinere, au fost deja derulate in baza ei”, a explicat vicepresedintele PRM.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.