Liderul PLD, Theodor Stolojan, a declarat luni pentru A.M.Press, ca este profund dezamagit de schita bugetara propusa de guvernul Tariceanu pentru anul 2008.
Principalul motiv al nemultumirii lui Stolojan este lipsa de date “credibile si concrete” pe care Guvernul ar fi trebuit sa le faca publice. “Sunt prea putine date care sa confere credibilitate noii schite bugetare pe 2008. De exemplu, mie mi se pare suspecta ponderea veniturilor din tara din cadrul PIB, pe care Executivul a indicat-o drept 37 la suta, asta in conditiile in care noi, ani de zile, de-abia am reusit sa urcam, de la 29 de procente la 32. Undeva a fost facuta o greseala. O supraevaluare a fondurilor pentru 2008”, a spus Stolojan. O alta nemultumire a liderului peledist este legata de bugetul destinat Ministerului Apararii, care, dupa calculele ministrului finantelor, Varujan Vosganian, ar trebui sa fie 1,9 la suta din PIB. “Nu este posibil ca acestui domeniu sa ii revina doar 1,9 la suta din PIB. Romania are un angajament fata de NATO - trebuie sa acordam apararii 2,3 la suta din PIB, fiindca ne dorim o armata de profesionisti”, a mai spus Stolojan.

Presedintele PLD a tinut sa precizeze ca, in opinia sa, tara noastra poate face un efort ca sa micsoreze decalajul dintre armata Romaniei si cea a altor tari din NATO. “Desi Romania este o tara in curs de dezvoltare, si nu este firesc sa acorde domeniului armatei mai multe fonduri decat alte tari, adica peste 2 la suta din PIB, cred ca totusi este posibil ca pe o perioada de un an, maxim doi, sa se faca un astfel de sacrificiu financiar. Este, in opinia mea, singura solutie prin care putem sa micsoram decalajul dintre statul nostru si alte tari NATO”, a mai declarat liderul peledist. Theodor Stolojan a tinut sa precizeze ca, desi este nemultumit de proiectia bugetara pe 2008 si si-ar dori sa realizeze, in paralel cu Guvernul, o astfel de schita bugetara, ii este imposibil fiindca nu are la dispozitie “tot atatea informatii precum Guvernul ”. (Rompres)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.