Ministrul Apararii cere minimum 2% din PIB, cel al Finantelor spune ca 1,9% e tot ce poate sa ofere Armatei.
Controversa in PNL pe marginea bugetului Apararii: ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, si cel al Apararii, Teodor Melescanu, sustin cifre diferite pentru bugetul Apararii pe 2008, primul nu mai mult de 1,9 la suta din PIB, ca in 2007, iar cel de-al doilea cel putin 2 la suta. Melescanu a solicitat ca, in cursul acestei saptamini, experti din ambele ministere sa aiba discutii pe marginea bugetului din 2008. „Daca nu ne punem de acord, vom merge mai departe la premier, care ne va asigura un arbitraj impartial“, a declarat Melescanu, simbata, la Constanta.

La prezentarea schitei de buget facute de Ministerul Finantelor in ultima sedinta de guvern s-au alocat sume duble pentru Invatamint, Cercetare, Sanatate, iar Apararea a obtinut o crestere de 300 de milioane de lei, un indice de sub 2 la suta din PIB cu care ministrul titular nu este de acord. „In Aparare, orice coborire sub 2 la suta din PIB ne-ar putea afecta inzestrarea si respectarea angajamen-telor internationale cu NATO, UE, ONU, OSCE si alte misiuni internationale“, a declarat Teodor Melescanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.