In sedinta de guvern de miercuri a fost aprobat un pachet de hotarari prin care au fost suplimentate fondurile acordate bugetelor locale din 16 judete, bani destinati "unor cheltuieli curente si de capital". Din cele 16 judete, sapte sunt conduse, la nivelul presedintilor de consilii
judetene, de PSD, cinci de UDMR, doua de PNL. si consiliile judetene ale PC si PRM au primit bani, pentru Galati si Olt. De remarcat ca pe lista zonelor favorizate de Cabinetul Tariceanu se afla Bacau, Suceava, Teleorman si Galati, judetele controlate de Hrebenciuc, Marza, Liviu Dragnea si Dan Nica, ultimii trei fiind cei care i-au cerut cu insistenta lui Mircea Geoana sa obtina bani de la liberali.

Sumele alocate prin hotararile adoptate miercuri se ridica la aproape 550 miliarde de lei vechi si vor fi utilizate, potrivit comunicatului Guvernului, "pentru realizarea unor lucrari de reparatii, reabilitare si modernizare a unor tronsoane de drumuri comunale, a unor strazi si ulite, pentru finalizarea unor obiective de interes local, precum scolile, caminele culturale, salile de sport".