Partidul Initiativa Nationala (PIN) a lansat ieri un atac extrem de dur la adresa activitatii lui Adriean Videanu, ca primar general si ca om politic, sustinand ca acesta da dovada de “o totala indiferenta” fata de nevoile si problemele bucurestenilor si ca “patroneaza legaturi de afaceri nelegitime”.
Vicepresedintele PIN Lavinia Sandru a spus despre Adriean Videanu, intr-o conferinta de presa, ca nu este interesat decat de propriile-i afaceri, care de multe ori sunt in detrimentul intereselor cetatenilor Capitalei. Lavinia Sandru a prezentat un raport intitulat “Primarul Adriean Videanu, intre nepasarea fata de bucuresteni si patronarea unor legaturi de afaceri nelegitime”, intocmit pe baza materialelor aparute in mass-media in ultimul an si jumatate, vizand activitatea, dar si afacerile primarului general al Capitalei. ”Adriean Videanu (...) se comporta de parca si-ar fi luat angajamentul in fata romanilor sa aiba cele mai multe, mai lungi si mai scumpe vacante pe care le-a avut vreodata vreun primar in timpul mandatului”, se afirma, intre altele, in acest raport. Vicepresedintele PIN s-a referit si la asa-zisul “grup de interese” din jurul primarului Videanu, nominalizandu-i, printre altii, pe Sorin Creteanu, Raul Doicescu si Gheorghe Bebe Ionescu.

PIN doreste sa stie de ce Adriean Videanu a primit in concesiune mai multe exploatari de marmura in ultima sedinta de guvern a Cabinetului PSD, daca cele 42 de milioane de euro pe care le platesc bucurestenii pentru parcarea de la Gara de Nord au o baza legitima, daca primarul general a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a impiedica distrugerea Parcului Bordei sau daca imprumutul de 500 de milioane de euro pentru borduri municipale a fost cu adevarat necesar. Sandru a spus ca raportul va fi trimis si presedintelui Traian Basescu, caruia PIN i-a adresat un apel public de a se dezice “de omul pe care l-a girat, primarul general Adriean Videanu”. Lavinia Sandru a subliniat ca PIN va continua demersurile de sesizare a organelor competente care trebuie sa verifice in ce masura Adriean Videanu a incalcat legea sau a prejudiciat bugetul local.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.