Dintr-o analiza intocmita de ziarul nostru rezulta faptul ca aproape jumatate dintre parlamentari au fost cel putin o data cercetati sau urmariti penal, unii dintre ei fiind chiar trimisi in judecata.
Faptele pentru care alesii au fost sau sunt cercetati ori urmariti penal merg de la coruptie, spalare de bani si complicitate la omor deosebit de grav pana la accidente mortale pe trecerea de pietoni. Pe primul loc in topul infractiunilor intocmit de ziarul nostru se situeaza PSD, care ne demonstreaza faptul ca cei mai multi de la acest
partid au facut obiectul unor cercetari penale. Pe locul doi, la o distanta considerabila, se afla PC, o formatiune politica de doar 1%, dar ai carei lideri sunt urmariti penal, unul chiar trimis in judecata. Urmeaza PRM, cu sase dosare (numai Gheorghe Funar avand patru), PNL cu sase (numai Relu Fenechiu avand doua), UMDR cu trei si PD cu doua (Stelian Dutu fiind trimis in judecata).

Mai toti pesedistii reprezentanti ai poporului in Parlament au fost cercetati la un moment dat, au avut probleme cu legea sau au "lucrat" la limita legii. Foarte multi s-au imbogatit pe bani publici, folosindu-se de functiile vremelnice pe care le-au avut. In ultimii doi ani, Departamentul National Anticoruptie a zguduit putin "unitatea de monolit" a intereselor alesilor si a intocmit dosare penale unui numar mare de parlamentari. Pana in acest moment au fost trimisi in judecata sapte parlamentari, din care cinci sunt de la PSD, cum ar fi Adrian Nastase, serban Mihailescu, Emilian Cutean, Ion Dumitru, Mihail Sireteanu, George Copos, precum si un pedist, Stelian Dutu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.