Secretarul de stat pentru comert Iuliu Winkler a declarat ca inca mai crede ca decizia de demitere a ministrului Telecomunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Nagy Zsolt, poate fi schimbata si ca pana atunci nu doreste sa discute despre preluarea postului.
”In inocenta mea deloc disimulata, cred ca este inca posibil ca si in ultima zi sa fie schimbata decizia de demitere a ministrului Nagy Zsolt. Pana atunci, din respect pentru colegii mei, nu doresc sa discut despre acest subiect. Cand totul va fi clar, atunci voi vrea si voi putea sa dau toate detaliile”, a spus Winkler.Acesta a adaugat ca in cazul in care se va decide ca el sa preia Ministerul Telecomunicatiilor si Tehnologiei, atunci va face o propunere pentru viitorul post de secretar de stat pentru comert. “UDMR are oameni care sa poata face fata rigorilor oricarui post din guvern”, a precizat Winkler. Conducerea Ministerului Telecomunicatiilor si Tehnologiei Informatiei este asigurata interimar de catre ministrul Borbely Laszlo, in urma suspendarii lui Nagy Zsolt, care este urmarit penal. In 26 iulie, cand expira perioada de suspendare, mai exista o sansa ca Zsolt sa revina la post - daca Parchetul il scoate de sub urmarire penala. Daca Parchetul trimite dosarul in instanta, ministrul este automat demis, conform Legii raspunderii ministeriale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.