Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, regreta gestul presedintelui Traian Basescu de a refuza promulgarea cresterii salariilor diplomatilor si ii scrie ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, pentru a-l asigura ca Parlamentul va revota legea.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, regreta gestul presedintelui Traian Basescu de a refuza promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 495/2004 privind salarizarea si alte drepturi banesti ale personalului din administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe si de la misiunile diplomatice, oficiile consulare si institutele culturale romanesti din strainatate, se arata intr-un comunicat de ieri al Cabinetului presedintelui Camerei.

Conform sursei citate, Olteanu considera ca propunerea sustinuta de ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, de marire a retributiei personalului diplomatic, este o necesitate, salariile diplomatilor romani fiind cu mult mai mici decat ale omologilor lor din alte tari.

Bogdan Olteanu apreciaza atitudinea presedintelui Basescu fata de diplomatia romaneasca ca fiind regretabila, pentru ca nu sprijina eforturile pentru asigurarea unui nivel onorabil al reprezentarii Romaniei in lume.

In acest sens, presedintele Camerei Deputatilor i-a adresat o scrisoare ministrului Afacerilor Externe in care isi reafirma sprijinul pentru prevederile acestei legi si prin care il asigura ca legea va fi revotata in Parlament, mai precizeaza sursa citata.

Presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului, joi, cererea de reexaminare si respingerea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 495/2004 privind salarizarea si alte drepturi banesti ale personalului din administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe si de la misiunile diplomatice, oficiile consulare si institutele culturale romanesti din strainatate, a informat Administratia prezidentiala.
Legea trimisa spre promulgare are ca obiect de reglementare acordarea unor cresteri salariale prin marirea coeficientilor de multiplicare la calculul salariului, acordat personalului din administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe si de la misiunile diplomatice, oficiile consulare si institutele consulare romanesti din strainatate. In cererea de reexaminare se subliniaza faptul ca aceasta lege creeaza drepturi salariale diferite fata de restul functionarilor statului si accentueaza diferentele existente in sistemul de salarizare al personalului bugetar, potrivit comunicatului.

Initiatorii acestei legi ar fi trebuit sa aiba in vedere prevederile din Constitutia Romaniei conform carora nicio cheltuiala bugetara nu poate fi aprobata fara stabilirea sursei de finantare, mentioneaza seful statului in cererea de reexaminare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.