Biroul de Cercetari Sociale a demarat, in perioada 18 martie-1 aprilie a.c., o cercetare sociologica privind alegerile pentru Primaria Generala, urmand ca in fiecare zi institutul sa faca publice rezultatele partiale ale acestei cercetari.

Conform rezultatelor obtinute dupa prima zi de sondare, 67% din cei intervievati au declarat ca se vor prezenta sigur la vot la data de 3 aprilie. Dintre acestia, 52,8 % il prefera pe Adriean Videanu, candidatul Aliantei D.A. in functia de primar general, in timp ce pentru candidatul PSD, Marian Vanghelie, au optat 21,5%. Pe locul trei in intentia de vot se situeaza Cristian Popescu, cu 14,5%, ceilalti candidati obtinand sub 4% din optiunile exprimate.

CALITATI.

BCS a testat si modul in care bucurestenii ii percep pe cei inscrisi in cursa pentru fotoliul de edil-sef. La intrebarea privind apropierea de oameni a candidatilor si priceperea in treburile administrative, ierarhia s-a schimbat, Vanghelie trecand pe primul loc. Astfel, 26,1% din cei intervievati au opinat ca Marian Vanghelie este candidatul cel mai apropiat de oameni, 17,5% au optat pentru Adriean Videanu, iar 14,4% pentru Cristian Popescu. In ceea ce priveste priceperea candidatilor la administratie, 25,5% din cei chestionati il considera pe Vanghelie cel mai priceput in acest domeniu, 23,7% pe Videanu si 11,4% pe Cristian Popescu. La intrebarea "Care dintre candidatii la Primaria Capitalei vi se pare cel mai ferm, dinamic, energic", 24,1% l-au vazut in aceasta postura pe Adriean Videanu, iar 20,4% au fost de parere ca MarianVanghelie este ferm, dinamic, energic.

PROBLEME.

Referitor la problemele pe care trebuie sa le rezolve viitorul primar general, primele rezultate partiale releva ca 56,7% dintre cei chestionati considera curatenia si starea drumurilor ca fiind cea mai grava problema cu care se confrunta Bucurestiul la ora actuala, in timp ce 10,8% se pronunta in privinta coruptiei din institutiile publice. Si la intrebarea vizand problemele existente in cartierul de domiciliu, 42,7% dintre cei intervievati au identificat tot curatenia si starea drumurilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.