Laszlo Tokes a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Universitatea de vara de la Tusnad, ca viziunea lui Marko Bela despre ceea ce inseamna comunitatea maghiara din Romania este depasita.
„Doctrina lui Marko Bela, care vorbeste despre faptul ca comunitatea maghiara din Transilvania este egala cu UDMR, trebuie sa se incheie“, a spus Tokes, adaugand ca UDMR vorbeste despre faptul ca este nevoie de o reprezentare buna in Bruxelles, in conditiile in care „aceasta reprezentare este slaba si acasa“.

De asemenea, episcopul reformat a discutat cu presedintele FIDESZ si fost premier al Ungariei, Viktor Orban, problema acceptarii sau nu a unui loc pe lista cu care UDMR va participa la alegerile pentru Parlamentul European. Orban l-a asigurat pe Tokes de sprijinul FIDESZ daca acesta va candida independent la europarlamentare. Prezenti la editia a 18-lea a Universitatii de Vara si Tabara Studenteasca de la Balvanyos, organizat in statiunea harghiteana Tusnad Bai, episcopul reformat Tokes Laszlo si fostul premier ungar, presedintele FIDESZ Viktor Orban, cei doi s-au sfatuit pe tema participarii la alegerile europene. Fostul premier ungar l-a asigurat pe episcopul reformat, de sprijinul FIDESZ daca va candida ca si independent la europarlamentare. Recent, Tokes a conditionat colaborarea cu UDMR de realizarea unei liste nationale a minoritatii maghiare pentru alegerile in PE, care sa se substituie listei Uniunii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.