“Solicit Executivului sa puna in aplicare cele doua acte normative adoptate de guvernul PSD in anul 2004, amanate nejustificat de puterea PNL- PD si incluse acum si intr-o lege care a fost promulgata si care trebuie sa intre in vigoare. Toate prevederile acestei legi trebuie incluse in bugetul pe anul 2008, iar Partidul Social Democrat va veghea ca acest lucru sa se intample”, afirma presedintele PSD.

El apreciaza ca, in fapt, prevederile legii pensiilor reprezinta, in marea lor majoritate, drepturi care erau acordate in 2004 de guvernarea PSD, iar adoptarea actului normativ nu inseamna altceva decat ca romanii se intorc la situatia din anul 2004. In aceeasi declaratie de presa, Mircea Geaona critica si intentia Administratiei Prezidentiale - concretizata intr-o decizie a CSAT - de a achizitiona aeronave prezidentiale “superdotate si extrem de costisitoare”.

In opinia presedintelui PSD, respectiva intentie demonstreaza ca opozitia presedintelui Traian Basescu la promulgarea legii pensiilor si argumentele legate de prudenta economica si financiara nu reprezinta decat “o cruda nepasare fata de milioanele de pensionari pe care i-a amagit cu vorbe-n vant in campanile electorale”. Potrivit lui Geoana, valoarea noilor aeronave, estimata la 300 de milioane de euro, este aproape egala cu suma necesara alocarii suplimentare de la bugetul de stat pentru completarea bugetului asigurarilor de stat in vederea acoperirii efortului necesar majorarii pensiilor cu 43 la suta de la 1 ianuarie 2008.