Democratii ii acuza pe social democrati, dar si pe liberali de tergiversarea discutiilor din Comisia de Cod electoral.
Presedintele PD, Emil Boc, a declarat vineri la Cluj ca, daca legea privind votul uninominal nu va fi adoptata pina la sfirsitul actualei vacante parlamentare, PD ii va solicita presedintelui organizarea unui referendum national pe aceasta tema. “Este singura solutie, in conditiile in care PSD se joaca de-a hotii si vardistii cu aceasta lege. Eu am crezut ca ea va fi adoptata din momentul in care cele trei partide mari, PNL, PSD si PD, au ajuns la un consens”, a precizat Boc.

In opinia presedintelui PD, votul uninominal va permite partidelor cu resurse umane mai bune sa cistige si va face ca partidele “sa se roage de oamenii valorosi sa vina pe listele lor”. “Miza PSD, imbratisata de PNL, este de tergiversare a adoptarii acestei legi, pentru a putea spune ca nu mai este timp de organizare a circumscriptiilor electorale pentru anul viitor si sistemul de vot sa fie tot cel vechi”, acuza liderul democrat. El sustine ca nici un partid politic “nu va mai avea curajul sa spuna ca nu sustine uninominalul” daca poporul se va pronunta “pentru” la referendum.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.