Cativa membri ai Asociatiei Pro-Democratia au demonstrat in aceasta dimineata, in fata sediului central al PSD, fata de obstructionarea proiectului propus de organizatie pentru introducerea votului uninominal, sloganul acestora catre pesedisti fiind "Luati-va promisiunile inapoi!".

Protestul a inceput cu cateva minute inainte de ora 10.00, la sediul PSD fiind programata pentru aceasta ora o intalnire a conducerii partidului cu europarlamentarii social-democrati.

Recuzita de protest a militantilor Pro-Democratia a inclus o basculanta pe care era plasat un banner inscriptionat cu mesajul"Votul uninominal-Campania pentru reforma politica". Din masina, reprezentantii organizatiei au dat jos 20 de cutii de carton, inscriptionate cu mesajul "promisiuni", acestea fiind lasate la poarta partidului.

Ana-Maria Mosneagu, Director Executiv al Pro-Democratia, si-a exprimat dejamagirea ca PSD a participat la negocierile pe marginea sistemului electoral propus de Asociatie, insa mai tarziu s-a razgandit si, sub pretextul sustinerii propriului proiect legislativ, a boicotat si blocat lucrarile din Comisia Electorala.

Mosneagu a mai spus ca PSD ar avea planul sa blocheze adoptarea legii pentru uninominal pana in septembrie, pentru a spune mai apoi ca este prea tarziu pentru a fi adoptat si pus in aplicare la urmatoarele alegeri.

Reprezentantii PSD au fost luati prin surprindere de protestul tinerilor. Singurul care a avut o replica in legatura cu acest subiect a fost Ion Iliescu, care a sosit in sediul partidului mai tarziu decat colegii sai, asa incat a putut vedea actiunile protestatarilor. "E treaba lor ce fac, nu eu am vorbit cu ei", a spus Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.