Pastorul reformat sustine ca va accepta locul eligibil pentru europarlamentare oferit de UDMR doar daca Uniunea va accepta o lista a intregii comunitati maghiare.
UDMR a facut ieri primul pas in directia impacarii cu pastorul Tokes Laszlo (foto), oferindu-i acestuia un loc eligibil pe lista Uniunii pentru Parlamentul European. O impacare impusa de pericolul ca UDMR sa nu atinga pragul electoral. O recunoaste chiar Marko Bela, in comunicatul de presa prin care anunta decizia Consiliului Permanent al Uniunii referitoare la Tokes. „Probabil ca UDMR ar depasi si singura pragul de 5%, dar e evident ca nu putem lua drept sigur acest lucru“, sustine liderul UDMR. Acesta nu omite sa aminteasca si divergentele pe care le are cu Tokes. „Evident, noi nu sintem de acord in multe probleme cu presedintele Consiliului National Maghiar din Transilvania, episcopul Tokes Laszlo, care intentioneaza sa candideze ca independent, dupa cum nici domnia sa nu este de acord cu noi“, a precizat Marko.

UDMR nu a stabilit insa care va fi pozitia pe lista a lui Tokes. Oricum, prima sau a doua, lasa sa se inteleaga presedintele executiv al formatiunii, Kelemen Hunor, care a explicat astfel ce inseamna loc eligibil. In acest caz, Tokes ar urma sa ii ia fie locul lui Nagy Zsolt, fie pe cel al lui Iuliu Winkler, aflati in acest moment pe primele locuri pe lista Uniunii. „Primul interes este sa facem o intelegere cu Tokes, apoi vom vedea“, spune Kelemen.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.