Senatorul conservator Sabin Cutas dezaproba disputele politice din ultimele zile legate de alegerea tipului de vot uninominal care sa fie legiferat, dispute pe care Cutas le pune pe seama dorintei „anumitor lideri de partid” de a bloca schimbarea sistemului electoral.
„Am sentimentul ca anumite persoane, anumiti lideri de partid - si nu as vrea sa dau nume - fac tot posibilul ca votul uninominal sa nu fie adoptat. Aceasta chiar daca, la nivel declarativ, respectivii se dau drept sustinatori infocati ai introducerii sistemului de vot uninominal. Din perspectiva mea, aceste incercari de a obstructiona introducerea votului uninominal, sunt provocate de faptul ca pastrarea actualului sistem favorizeaza mentinerea unui control sporit al liderilor de partid asupra parlamentarilor. E clar ca un parlamentar se simte obligat sa fie fidel celui care l-a pus pe lista”, a declarat Cutas pentru A.M.Press.

Senatorul PC a tinut sa precizeze ca formatiunea din care face parte este printre putinele care realmente isi doresc schimbarea sistemului de vot. „Noi am demonstrat acest lucru cu prisosinta atunci cand am propus convocarea unei sesiuni extraordinare, varianta respinsa insa de Birourile Permanente ale Parlamentului”, a afirmat Cutas, care s-a declarat, totusi, optimist in legatura cu introducerea votului uninominal. „Imi place sa cred ca se va ajunge, in cele din urma, la un consens. Sunt optimist de felul meu si sper ca acest consens va fi intrunit repede”, a incheiat senatorul conservator.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.