Vicepresedintele PSD, Ilie Sarbu, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, dupa sedinta Biroului Permanent National a partidului, raspunzand unei intrebari, ca asa-zisul "Grup de la Cluj" nu exista si, de fapt, nici nu a existat, iar Mircea Geoana este produsul Congreselor din 2005 si 2006.

Intrebat cum comenteaza recenta declaratie facuta de presedintele Mircea Geoana la Comitetul Executiv al PSD de saptamana trecuta, cand a afirmat ca nu este "produsul Grupului de la Cluj", Sarbu a raspuns: "Domnul Geoana este produsul a doua Congrese pe care le-a avut partidul - unul in 2005, unul in decembrie 2006. Iar Grupul de la Cluj, a spus si Ioan Rus, a spus si Vasile Dancu, am spus-o si eu in repetate randuri, nu mai exista". "De fapt, nici n-a existat", a continuat Sarbu, precizand ca denumirea reprezinta de fapt o sintagma folosita de presa. "La Cluj, cand noi ne-am adunat in perioada lui 2005 toate organizatiile din Ardeal si Banat, am avut o tinta, o cunoasteti, nu mai vreau sa mai intru in amanunte. Tinta pe care am realizat-o. Propunerea noastra atunci a fost ca presedinte al partidului sa fie Mircea Geoana. Daca acest lucru s-ar fi facut doar din partea noastra, Mircea Geoana nu ar fi fost presedintele partidului, fiindca Congresul nu insemna doar judetele din Ardeal si Banat, desi aveam o pondere destul de importanta", a explicat Ilie Sarbu.

"Nu a existat ca un grup. A fost o reuniune a judetelor din Transilvania si Banat si am fost taxati ca atare, ca e un grup de la Cluj. Acolo a fost prima discutie, deci exista si adevar in tot ceea ce se spune. Prima intalnire a avut loc la Cluj, era un program al lui Vasile Dancu pe care l-am analizat, am mers pe el in buna parte, dar nu mai mult", a adaugat Sarbu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.