Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, se declara uimit de atitudinea PSD din ultima vreme si afirma ca, de buna voie sau fara sa-si dea seama, formatiunea condusa de Mircea Geoana face jocul presedintelui Traian Basescu in legatura cu introducerea votului uninominal, dar nu numai.
„Este o surpriza pentru mine obedienta cu care partidele politice, si in primul rand PSD-ul, au dat curs somatiei imperative a presedintelui Basescu legate de introducerea votului asa-zis uninominal. Dupa ce presedintele a amenintat cu acel referendum - care in paranteza fie spus, este un santaj politic fara obiect, pentru ca legile nu se adopta prin referendum - partidele au intrat in jocul domnului Traian Basescu, aratandu-si practic teama fata de un eventual referendum. Asa s-a ajuns ca in momentul de fata, partidele sa joace cum le canta presedintele si acest lucru este vadit in special in cazul PSD”, a apreciat Lucian Bolcas. Acesta a afirmat ca nu poate intelege pozitia social-democratilor care, in opinia sa, au ajuns sa il sprijine, voit sau nu, pe Traian Basescu.

„La ora actuala, cu stiinta sau fara, PSD-ul face jocul presedintelui Basescu in chestiunea uninominalului si nu numai. Spun „nu numai” pentru ca la fel de ciudata mi s-a parut si pozitia PSD in legatura cu situatia din invatamant. Imediat dupa ce seful statului a lansat pe piata tema, domnul Geoana si compania au sarit si au preluat-o din zbor, propunand acel pact transpartinic pentru educatie. Din punctul meu de vedere, un asemenea comportament denota ori faptul ca PSD este interesat in a-l sprijini pe Traian Basescu, ori e o incercare copilareasca de a-si insusi niste merite publicitare pe care PSD-ul, de fapt, nu le are”, a conchis Lucian Bolcas.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.