Deputatii PIN Cozmin Gusa si Lavinia Sandru au initiat o propunere legislativa care vizeaza aplicarea varstei de pensionare din Codul Muncii si parlamentarilor, propunerea urmand sa fie transmisa tuturor senatorilor si deputatilor in vacanta parlamentara, a declarat, duminica, liderul PIN Cozmin Gusa
Acesta a declarat ca reformarea clasei politice printr-o masura de acest gen ar reprezenta o „lustratie mai mica, pe criterii de varsta”.

Liderul PIN a prezentat zece argumente in sprijinul acestei initiative, primul dintre acestea facand referire la faptul ca varsta inaintata reduce capacitatea alesilor de a interactiona cu electoratul. „Parlamentarii varstnici sunt cel mai putin activi si, in acelasi timp, un prag maxim de varsta pentru parlamentari ar favoriza intinerirea Legislativului, desiderat pe care romanii si-l doresc”, a declarat deputatul PIN.
El a adaugat ca „veteranii” din Camera Deputatilor sau din Senat au avut legaturi cu regimul comunist, in zona nomenclaturii, iar prin nivelul de trai si beneficiile pe care le au, acestia sfideaza restul pensionarilor din Romania.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.