Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat astazi ca va organiza o sesiune extraordinara pentru a reusi sa mareasca punctul de pensii, in cazul in care Basescu nu promulga legea pensiilor.

Liderul formatiunii PSD doreste ca in 2009, pensiile sa creasca cu 45%, informeaza NewsIn.
Geoana a spus, la inceputul Comitetului Executiv National, ca este dreptul presedintelui de a cere Guvernului sa indice sursele de finantare pentru aceasta lege, precum si de a cere Parlamentului reexaminarea acesteia, dar ca PSD va face tot posibilul ca aceasta lege sa intre in vigoare.

Liderul PSD a vorbit si despre organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, in conditiile in care convocarea din vacanta a Parlamentului este stipulata de Constitutie - "Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc si in sesiuni extraordinare, la cererea Presedintelui Romaniei, a biroului permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor. Convocarea Camerelor se face de presedintii acestora".

Geoana le-a mai spus liderilor PSD ca formatiunea va propune in mod oficial un pact politic pentru educatie si a adaugat ca saptamana viitoare va cere celorlalte partide politice o intalnire cu specialistii pe educatie ai fiecarei formatiuni pentru a pune bazele acestui pact. Presedintele Basescu a propus un astfel de pact in urma cu o saptamana si a reluat demersul in momentul prezentarii raportului Comisiei prezidentiale pentru educatie si cercetare.

Geoana a mai spus, la inceputul sedintei Comitetului Executiv ca PSD trebuie sa ramana pana la viitoarele alegeri un partid de opozitie, care sa fie mai axat pe agenda reala a cetateanului. Liderul social-democrat a reiterat sprijinul partidului pentru introducerea votului uninominal, dar si pentru extinderea acestuia in alegerea presedintilor de consilii judetene.

Presedintele PSD le-a mai solicitat colegilor sai sa inceapa lucrul la un proiect de buget alternativ si a reluat ideea conform caruia partidul va incerca sa impuna Guvernului o serie de masuri sociale pe domenii precum educatie, sanatate, incurajarea tinerilor.

Nu in ultimul rand, Geoana s-a mai plans colegilor sai ca 80% din resursele bugetare merg catre primarii PNL si PD si a cerut actualei puteri sa nu mai acorde contracte din bani publici firmelor clientelare. Liderul PSD a mai spus ca formatiunea trebuie sa se concentreze in urmatatoarea perioada pe campania pentru euroalegeri, adaugand ca partidul are cei mai competenti candidati dintre toate partidele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.