La Teatrul National, ieri dupa-amiaza, Alianta PNL-PD a lansat candidatura lui Adriean Videanu la Primaria Capitalei. Atmosfera a fost una sobra, fara baloane, confetti sau alte obiecte din recuzita de campanie obisnuita a partidelor. Pe scena trona insa un banner de dimensiuni apreciabile, pe care statea scris sloganul lui Traian Basescu, cu un alt protagonist insa: "Videanu. Asa DA primar". Ardeiul iute, marca lui Traian Basescu, a lipsit cu desavirsire.

In contrast cu sobrietatea lansarii a fost prezenta liderilor Aliantei D.A., veniti in numar apreciabil pentru a-l sprijini pe Adriean Videanu: premierul Calin Popescu-Tariceanu, presedintele interimar al PD, Emil Boc, ministrii Mona Musca (Cultura), Vasile Blaga (Administratie si Interne), Gheorghe Barbu (Munca), Gheorghe Dobre (Transporturi), Bogdan Olteanu (Relatia cu Parlamentul), Ene Dinga (Integrare Europeana) si Mircea Miclea (Educatie), primarii de sectoare Liviu Negoita (sectorul 3), Andrei Chiliman (sectorul 1), Adrian Inimaroiu (sectorul 4) si Cristian Poteras (sectorul 6). Maestru de ceremonii a fost Ludovic Orban, directorul de campanie al lui Videanu.

Spiritul lui Basescu

Edilul- sef al Clujului, Emil Boc, i-a urat lui Videanu bun venit in rindul primarilor Aliantei, iar Tariceanu a tinut o scurta prelegere despre etimologia cuvintului "politician", amintind ca acesta provine din grecescul "polis"- cetate. "Un politician trebuie sa serveasca interesele cetatii", i-a spus el lui Videanu.
Candidatul Aliantei a avut un discurs presarat cu multumiri pentru sustinatorii sai, carora le-a amintit ca "Alianta a ajuns la putere datorita voturilor bucurestenilor, iar Alianta nu trebuie sa le insele asteptarile". Catre final, Ludovic Orban a invocat spiritul lui Traian Basescu, fara a-i pronunta numele, care a alimentat misticismul din jurul patronului spiritual al Aliantei D.A. "El nu este prezent fizic aici, pentru ca respecta Constitutia si legile tarii, dar fiti sigur ca este cu spiritul alaturi de noi". Boc a punctat si el: " Daca ar fi fost aici i-ar fi zis lui lui Adriean Videanu "Adrieane nici nu stii cit de mare-ncepi sa fii!"".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.