"Presedintele PSD Sebes, Romi Dragosin, fost director al Directiei de Drumuri si Poduri Alba, a revolutionat, cu "sprijinul" unor doctori, lumea medicala mondiala. Anul trecut, el a incasat peste 150 milioane de lei pentru un concediu medical de patru luni, suferind, potrivit fisei completate de medicul de familie, de "alte forme de avort". Actul purtand stampila si parafa medicului contine la rubrica "Cod diagnostic" numarul 321. Interesandu-ne la Colegiul Medicilor, ni s-a spus ca este vorba, de fapt, despre codul "Z321" care presupune o "sarcina confirmata". In conditiile acestea, cel mai probabil medicul de familie a scris un cod gresit, pentru ca presedintele PSD Sebes ne-a spus ca a avut dureri de stomac, dar ca nu stie ce diagnostic i-a scris medicul pentru concediul medical."

Romi Petru Dragosin, presedinte al PSD Sebes, este, conform documentelor oficiale, primul barbat din lume care a fost insarcinat si a suferit un avort. Dragosin a fost, pana in luna septembrie 2004, director al societatii de Drumuri si Poduri Locale Alba (DPL), functie din care a fost revocat in baza Hotararii numarul 180, emisa de Consiliul Judetean Alba. Motivul invocat a fost cel al lipsei de eficienta. El ramane, insa, angajat al DPL Alba. La foarte putin timp dupa revocarea din functie, Romi Dragosin a intrat in concediu medical. Incepand cu data de 18 octombrie 2004, pana in data de 28 februarie 2005, Dragosin a obtinut de la medici nu mai putin de 6 certificate de concediu medical. Din cele 134 de zile cuprinse in intervalul de timp mai sus-mentionat, Dragosin a fost in concediu medical 128 de zile. Cele 6 zile in care nu a fost in concediu medical au fost zile nelucratoare (30 si 31 octombrie - sambata si duminica, 14 noiembrie - duminica, 1 Decembrie - Ziua Nationala, respectiv 1 si 2 ianuarie 2005).

Cod 321

In cele 6 certificate de concediu medical, presedintele PSD Sebes este diagnosticat, cu "pneumonii bacteriene neclasate la alte locuri", "afectiuni pleurezice", "tuberculoza sistemului nervos", si, culmea, cu "alte forme de avort" (cod diagnostic 509, 540, 014 si 321 din "Reglementarile privind clasificarea si codificarea cauzelor de boala si deces", document care poate fi gasit in fiecare sectie a oricarui spital din Romania). Certificatul care atesta ca Romi Petru Dragosin a suferit "alte forme de avort" are seria EF, nr. 662209, si este emis, semnat si parafat in luna octombrie de catre dr. Tataru Mihai, medic primar. Documentul este contrasemnat si parafat de catre dr. Moga S. Monica, de la Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS).

100% din salariu

Toate cele 6 certificate de concediu medical sunt incadrate, din punct de vedere al capitolului privind codurile de indemnizatie de asigurari sociale, la numerele 6 si 12. Adica, la tuberculoza si la urgente medico-chirurgicale. Facem aceasta necesara precizare, pentru ca ea contine substratul "afectiunilor" presedintelui PSD Sebes. Ambele categorii presupun remunerarea, de catre societatea la care pacientul este angajat, in procent de 100% din indemnizatia salariala.

Drept urmare, pentru cele 128 de zile de concediu medical (intrerupte doar de 6 zile nelucratoare), Romi Dragosin a incasat de la DPL Alba 152.418.528 lei, adica peste 1.200.000 de lei/zi, fara a pune macar piciorul prin firma. Orice alta incadrare la categoria codurilor privind indemnizatia de asigurari sociale i-ar fi diminuat veniturile fostului director al DPL cu cel putin 25% (cu exceptia lehuziei, unde ar fi pierdut doar 15% din indemnizatie). In alta ordine de idei, in perioada in care "se dadea bolnav", Dragosin umbla prin tribunale pentru a-si reocupa functia de director si sustinea conferinte de presa, el fiind implicat in batalia pentru functia de presedinte al PSD Alba, in calitate de sustinator al fostului prefect, avocatul Ioan Rus.

Romi Dragosin: 'Pe mine m-a durut stomacul>>

Contactat de noi, Romi Dragosin a declarat: "Pe mine m-a durut si stomacul. Eu i-am zis doctorului ca aia ma doare, aia ma doare, si el mi-a dat concediu medical. Eu nu stiu ce a scris el acolo…".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.