Conducerea centrala a partidului impreuna cu liderii de organizatii vor discuta maine, la sedinta Comitetului Executiv al partidului, propunerile privind lista candidatilor la alegerile pentru Parlamentul European si vor desemna seful campaniei electorale pentru PE.

Desi in PSD exista voci critice la adresa conducerii, precum cea a senatorului Sorin Oprescu sau a deputatului Victor Ponta, la sedinta de maine se pare ca nu se va lua in discutie sanctionarea acestora pentru a nu crea un precedent.

La reuniunea PSD se asteapta discutii serioase. Cu atat mai mult cu cat, din cauza caderii din sondaje a PSD, unii dintre membri considera ca ar fi mai indicat ca social-democratii sa puna pe listele pentru europarlamentare pe unii dintre cei mai populari lideri, cum ar fi Cristian Diaconescu sau Victor Ponta. Figuri necompromise, care sa traga lista, iar PSD sa obtina cat mai multe mandate din cele 35 care revin Romaniei. Sunt altii insa care spun ca liderii importanti nu ar trebui "consumati" la Parlamentul European, ci lasati in tara, sa se lupte cu PD si PNL. Adica sa fie "artileria grea" a partidului in campania pentru alegerile parlamentare autohtone, din 2008. Asta cu atat mai mult cu cat cei mai importanti lideri ai partidului se gandesc la locuri in viitorul Guvern, acolo unde se misca banii, si nu la cele caldute din Parlamentul European. Mai mult, Comisia Europeana a recomandat Romaniei sa nu trimita la Bruxelles liderii importanti care apoi sa demisioneze din PE si sa revina in politica damboviteana.

Potrivit vicepresedintelui PSD, purtatorul de cuvant al partidului, Cristian Diaconescu, pe agenda CeX al PSD mai figureaza "discutii privind votul uninominal, discutii politice cu presedintii din teritoriu si vom discuta si initiative legislative pe care sa le propunem in sesiunea urmatoare, precum cea cu pensiile".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.